Ta en isglass, det hjälper

"Det är inget fel på Johan. En hjärtrusning är vanligt i hans ålder. Nu ska inte mamma oroa sig, de bästa man kan göra är att chockera nerven till hjärtat, oftast går pulsen ner och han kan leva som vanligt. Att träna kommer inte bli några problem, håll upp en vecka bara, sen är han fit for fight igen, här, ta en isglass, de chockerar och hjälper. Men för att vara på den säkra sidan skicka jag in IDAG, en remiss till hjärt och lung-röntgen, hör av mig om tid på måndag(8/10)"
Citerat av en läkare på Borås lasarett torsdagen den 4/10

Ringde det någon läkare på måndag? NEJ
Ringde det någon läkare på tisdag? NEJ
Så igår tog mamma saken i egna händer och ringde upp sjukhuset. Hjärtrusningen hade inte lugnat sig, tvärt om. I onsdagsmorse, när han stått ut med skiten i över en vecka strejkade kroppen. Han vaknade upp med yrsel och svimmade när frukostflingorna skulle fram på bordet. Han fick stanna hemma och vila den dagen. Mamma fick den skrämande informationen att läkeren inte skickat iväg remissen, den låg forfarande kvar på hans jävla skrivbord och dammade. Mamma och Pappa åkte in akut på onsdagskvällen där en hjärtspecialist fick kika på honom. Hon blev förskräckt när hon fick höra hur han behandlats och skickade genast iväg honom till intensiven. Där ligger han nu! Dom har hittat felet. Något slags "el-fel" i hjärtat. Jag förstod inte riktigt när mamma, via sjukhustelefonen skulle förklara. Men läkaren sa att det nog inte var så allvarligt och att det är ganska vanligt med pojkar i hans ålder att dabbas av detta.  Dom satte in en medicin som skulle lugna pulsen, dock gav medicinen motsatt effekt och hjärtat rusade upp i 250. Läkaren rusade iväg och ringde till Sahlgrenska om tips till en annan spruta. Den fungarade, dock bara ett tag. Så fort dosen i kroppen minskades ökade pulsen igen. Så har han legat idag, med insprutning av medicin regelbundet, utan förbättring. Imorgon kommer dom söva ner Johan och ge honom en el-chock. Skulle inte heller det hjälpa bär det iväg till Sahlgrenska i Göteborg.
"Tur att pojken är såpass ung och vältränad, annars hade han legat som ett kolli" Detta sa hjärtspecialisten när hon fick ta del av hans höga puls. Viss skillnade på det och "ta en glass så hjälper det". Jag blir så jävla förbannad när jag inser den förra läkarens nonchalans. Sicken idiot! Vad hade hänt om mamma inte ringt? Vad hade hänt om remissen fått ligga kvar på hans fula skrivbord i flera dagar till?
Vissa personer på denna planeten står högst upp på Carolines hatlista just nu! Jävligt högt upp!
...bli frisk, bli jobbig, gnäll efter datan, kläm finnar på spegeln, slå mig stenhårt på axlen, kalla mig störd, bara du kommer hem! NU!

Kommentarer
Postat av: Oskar

Konstigt att de kan göra så utan att få efterföljder! Hoppas att allt löser sig Carro!

2007-10-12 @ 17:27:54
Postat av: 2be

låter äckligt det där. På tal om sjukhus så spenderade jag min lördag kväll/natt på akuten jag med. Blev biten av min jävla hund så armen gick av

2007-10-15 @ 16:58:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0