FUCKING WORLD

HAR SATT PÅ CAPS LOCK MED FLIT BARA SÅ ALLA BESSERWISSAR FÖRSTÅR DET!!!
KOLLA IN VÅRT PROBLEM:
JAG HAR JOBB I NORGE SOM JAG GILLAR, ROBIN HAR INGET JOBB I NORGE SOM HAN GILLAR
ROBIN HAR ETT JOBB I ÅRE SOM HAN GILLAR, JAG HAR INGET JOBB I ÅRE.
WHAT TO DO? ME AND ROBIN AGAINST THE FUCKING WORLD. NÄR KOMMER VÅRT FLYT?!?
TIPS TAS GÄRNA EMOT
enFETblogg

Fakturagebyr



Efter 77 av 78 rätt på fakturatestet har helgen firats lugn och med funderingar. Fredag, mys hos jessica, med falköpingsbesök och öl. Lördag, Elin fick en lägenhet och kvällen firades med hemmagjord tacoskyckling och sex and the-city filmen, brafilm! Söndag, idolmaraton och promenad genom stan. Funderingar kring framtiden finns och stör tillfredskänslan ganska mycket. Varför ska alllt vara så förbannt komplicerat jämt
enFETblogg

Robins kryddstarka jobb


Robins varierande jobb. En riktigt kryddning å tillvaron
enFETblogg

Soliga Söndag



Jag och Jessica njuter av en solig söndag på Grynelökka. Med färskpressad apelsinjuice och kaffe från kaffebrenneriet sög vi till oss höstens varma solstrålar. Vi var inte ensama om att vara soltörstiga, hela parken var fylld med folk, eller ah, norrmän.
enFETblogg

Grattis Sara!

Efter tre timmar repris på missade Idol ska jag och Jessica ut och njuta av det vackra Norgevädret. Möjligtvis något mysigt café på GrUnerlökka (stavs annorlunda med tyskt U och norskt Ö) som lockar. Eftersom mitt nya mobila kontantkort strejkar vill jag härmed önska hjärtliga gratulationer till Sara Sommarbris Bergquist som idag fyller 20! GRATTIS! Och som plåster på såren till den elaka kommentaren under förgående kort på sara vill jag nu publicera en mer rättvis bild av underbara sommarbris:

enFETblogg

Gråt!


Vill man ha läsare ska man visa bilder på sig själv och på det som händer i ens liv. Det är mycket intressantare att kolla på kort hur det såg ut än att läsa en beskrivande text om hur det var. All denna intressanta fakta som jag hittade på "Hur du gör din blogg känd" Dessutom, lägger du ut blottande bilder som folk kan skratta, gråta, dreggla eller fnysa åt har du lyckats! Så, this is/was me. Cry!!
enFETblogg

Jessica, Sara & Emma


Förra helgens fika på Baker Hanson. (Sara är snygg i verkligheten)
enFETblogg

Blä ner och läs!

Inget internet = förlorad chans och motivation till uppdatering. Ska fösöka skärpa till mig. Men som IT och Tele-support kretsar numera livet runt karriären och är mycket tidspressat (HÖHÖHÖ) Avklarade hur som helst ett Grundprov i digital-tv, internet samt tele i fredags. 78 frågor jag  hade 74 rätt.  Blev mycket överraskad ocg glad. Överraskad blev nog min handledare också som denna veckan förklarat och översatt 100000ord från norska till svenska, endast för mig.
Visste ni att Rolig på norska är lungt? I vår arbetssal står en skylt: Vid brand, gå ROLIGT ut. Tanken på skuttande och flamsande datanördar vid eldsvåda fick oss svenskar att ligga dubbla över skrivborden.
Rar är konstig och underlig. Vad rar du är, är alltså ingen komlimang. Norska är även lite som mycket gammal svenska. Ord som: ikke (nej), blä (bläddra) och utalet av Oslo som Oschlo. Just ordet Blä får mig att tänka på dialekten min kära familj använder.
enFETblogg

Lyx för nollinkomstare

Guuud va skönt med helg... Även för oss jobbsökare (fd jobbsökande numera) För första gången på fem dagar känner man ingen press på att klä sig anständigt, prata långsamt och viktigt, inte heller skaka hand med främlingar eller fejka leenden när man i självaste verket bara vill kuta där i från. Snart kommer Robin hem, då ska vi luncha på stan. Lite fredagsmys måste ju nollinkomsttagare också få ha. Imorgon blir det även baginbox drickande med Sara och Emma, som även dom vill pröva lyckan i Oslo. Ska bli helt otroligt trevligt.
enFETblogg

Köp Bilen

http://www.blocket.se/vi/18068218.htm?ca=16_s

Köp bilen så Per kan göra ytterligare en vintersäsong uppe i Åre. Så han får råd med liftkort, peakjackor, öl, drinkar och varm choklad med grädde. Köp Köp Köp
enFETblogg

Gult är fult



Vissa kort borde man kanske undvika och ställa upp på. den gula statyn ser ju helt dum i huvudet ut, vad tänkte han på?

I like it from behind

enFETblogg

Yr och utsvullten

Efter allt jobbletande, lägenhetssökande, ikehandlande och inflyttningsjox har jag inte besökt en femenin affär på evigheter! Så, efter att min kråka på jobbkontraktet var ner kluttad gick jag och dregglade på höstkläder, dyra parfymer och lyxiga skinnstövlar. Ett fruktansvärt shoppingbegära flög över mig och jag kännde mig så utsvulten efter något nytt att jag blev helt yr i bollen. Köpte jag något? Nej. Stolt.se/carolinewallin
enFETblogg

the persisk dog

                                                 
Rulla ut persiska mattan för universums mest efterlängtade hund,
 Morris
enFETblogg

Ledig dag

Hyggligt härligt med egen lägenhet. Dock dyker det upp några mindre attraktiva sysslor emellan åt. Denna torsdag ligger det många oattraktiva göringssaker på lager:
 - tvätta. Korgen är full av skitiga trasor
 - diska. Eftersom den ena hälften utav oss börjat jobba måste den andra halvan ta tag i berget under diskkranen.
- bädda. Sängen ser ut som ett rop på hjäl. Lakanen ligger på golvet och kuddarna likaså. Svårt och sova "fint" i en liten säng.

Tja, de va la allt. Ska på möte kl 14:00 hos Kelly Services, then im free
enFETblogg

Get me some more

GetEfter att ha suttit och blivit intervjuad i närmar 3 timmar så är jag, Caroline Wallin hungrig och anställd som supporter hos företaget Get. Get sysslar med bredbandstelefoni och digitaltv. Jag, mest oteknisk i världen som jag är, ska gå en två veckors lång kurs i hur jag ska lösa problem åt våra kunder. Tänkte att de kanske vore på  sin plats och öva lite på tekniska saker och fixade faktiskt igång vårt mobila bredband som kom på posten idag.
Lönen är hysad, helg och kvällsjobben ger ganska bra betalt. Kommer vara anställd via ett bemanningsföretag i tre månader. Fungerar jobbet och Get vill ha kvar mig ökar lönen då jag kommer bli direktanställd hos Get. Mycket fakta, men jag är kanonglad : ) Dessutom, lyckas jag med min charmiga stämma sälja av lite av vårt sortiment tillkommer en provision som i snitt ligger på 3000kr/mån. Största delen av Get´s anställda är svenskar, så någon norsk brytning lär jag undslippa, kempe greit!
enFETblogg

Lokalsinnet sätts på prov

Nu vart man lite neervös.. Robin åkte iväg på uppdrag via adecco och jag ska förflytta mig genom stadens alla delar, ENSAM och försöka vara någorlunda i tid. De ena stället har sitt kontor utanför oslocity, vilket betyder att jag ska göra 3 bussbyten under en resa på 32min. Känns mystiskt att lämna sin följeslagare. Vi har gått på intervjuer, åkt tunnelbana, hängt på bemanningskontor, åkt mer tunnelbana, fikat, åkt mer tunnelbana, TILLSAMMANS. Nu är det slut på det, verkligheten tar över och tofflandet är slut. Med mitt lokalsinne betyder detta närliggande katastrof.
enFETblogg

halsduksfrossan kom!!

Den ena jobbintervjun på bemanningsföretag efter den andra. Alla säger att det för tillfället är lågkonjunktur i Norge. Folk har inte insett det viktiga i höst/vinter-kläder ännu. Micke på Adecco trodde att de bara var en tidsfråga innan halsduksfrossan tar vid. Hur som helst ska vi på en rätt säker inervju imorgon. Dock har man ju vissa krav på lön och dylikt, men frågan är om vi svenskar inte överskattar lönerna i sitt rödblåa grannland lite. Hoppas på tur imorgon, annars är det bra att kämpa vidare. Så länge man lever på fiskpinnar och gekåspasta rasar inte saldot på kontot superfort, bara fort
enFETblogg

Mor, Jelly samt vår Lya


Påhälsning i Västerås med ungsbakad falukorv och hemlagat, superfett men gott mos. Även en bild på storshoppingen på Gekås innan avfärden mot Oslo gick av stapeln.

Mamma på kräftskiva del 1


Mamma på kräftskiva del 2
 



Vår lägenhet på Vogts gate 45, 0477 Oslo. Inte stor men utan en svart stor häst som drar ut sopor känns den mysig och lagom stor.



Vår inneboende Jessica (över 2 nätter) som på senare bilder införskaffade sig en mycket fräsch lägenhet med balkong. Vi vill också ha balkong. Slutligen Jelly Beans, svårt att ha tråkigt med dom

enFETblogg

Inflyttnings P





Vi gick hem när vi hade det som roligast. Som man ska göra
enFETblogg

Snittar i trappen

Då hade man skrivt en text, internet cpade loss och taddaaa, alla ord som bortblåsta.
Inflyttningsfest slutar bara fel. Får snarare bli mingel i trappuppgången. Imorgon skaffar jag norskt numer om intervjun går som den ska, BRA! Imorgon kommer kanske vårt efterlängtade internet, då ska jag bloggabloggablogga.
Pappa, jag smsar inte gratis till dig, MEN DU TILL MIG, hrm...
Kommer snart bjuda på bilder, fortsätt kommentara, då blir jag glad : )
enFETblogg

Börjar bli Kungar

Blogging direkt från centrale Oschlo! Burger King med dess aromatiska tillbehör. Idag har vi fått gjort mycket. Från seg start, trasig tvättmaskin och hårt bröd till frukost, TILL fungerade tvättmaskin, kött till lunch och 2 intervjuer på måndag. Känns som att livet i Norge börjar ta form till ett mycket mycket trevligt sådant...
enFETblogg

Uppdatering (liten)

Jobbsøkandet ær i fullgång.. Ska ivæg och undersøka diverse bemanningsføretag nu. Håll till godo, snart skaffar vi internet i vår rød-svarta lya. Då ska de fan bloggas!
enFETblogg

Jelly Beans

                                     jellybellyflavors.JPG.jpg

 

enFETblogg

Stabilisering

Packat upp, flyttat om, städat, flyttat om igen, satt ihop ikea-delar, flyttat om och TADAAA.. Lägenheten är fulländad.
Hade gärna delat med mig av bilder och dylikt. men efter som jag nu, i denna stund bara snyltar internet av Robins polare i den lyxiga takvåningen, får ni hålla till godo med text, text text och åter text.
Vi har haft Jessica som inneboende över natten, och efter 30min av Mat-Tina på norsk TV vart vi extremt sugna på kött och godis. Olyckligt vis har vi en dygnetrunt-öppen asfräsch butik i källaren av vårt hus; Deli De Luca. En affär jag kommer missbruka. Vi drog iaf på oss skorna och köpte Jelly Beans. För alla ovetande individer: Vad är Jelly Beans? Jelly Beans bör testas och är ett oerhört coolt godis. Sugen på smörpopcorn, köp beans med smörpockornsmak. Sugen på strawberry cheesecake? Köp beans med strawberry cheesecakesmak.. Inte svårare än så..
........Och så till jobb. Så länge vi inte äger ett peranent internet är de vissa svårigheter med att mängdsöka jobb. Ringde på tre stycken idag:
1. - Du måste kunna tala flytanade norska samt stava felfritt
2 . - Telefonsvarare
3. - Skicka in ditt CV så hör vi av oss.
Ska gå runt och knackadörr på en massa restauranger och cafeer imorgon. Dock lockar lagerjobb mer då lönen är högre och helgerna fria.
Sa jag att dom söker en heltidsarbetare på Deli De Luca, affären i samma källare som vår lägenhet? Känns som att delar av Oslo kommer vara osedda om jag endast behöver ta mig fyra trappor från ytterdörren till jobbet varje dag. Tål kanske att funderas på...

Har idag ätit Bullens Pilsnerkorv, pasta och ketchup. Allt ifrån Ullared. Budget.se/CarolineWallin
.
enFETblogg
RSS 2.0