Spökskeppet som förbryllar alla, utom två

Tidningspressarnas surrande ljud blev allt lägre, i samma takt som Sveriges befolkning valde andra alternativ.
Björn Andersson, Vd på GP insåg att man snart måste ta till radikala åtgärder för att tidningspressarnas ljud inte skall tystna för gott. Bekymrat och med en enorm huvudvärk underhöll han sig med klickandet av en röd kulspetspenna. En nyhet utöver det vanliga, en nyhet som inte handlade om kändisarnas matvanor eller systrarna Graafs bröstimplantat. En nyhet som GP måste vara först med. Man kunde nu utspegla ett litet märke på den skrynkliga tummens topp av det eviga klickandet. Telefonen avbröt hans påbörjade ärr och med en djup suck lyfte han luren mot örat
  Nyhetsreportern Anders förstod den svåra situationen på tidningen. Han visste att en gallring av personalen var nära, han insåg även att han var bland de första personerna som fick skjuta in stolen och gå. Om inte...
   Flygplanet till Sidney var försenat. Vankande människor med handsfree i öronen såg sig nervöst omkring. De tittade på klockan i takt med ett energiskt tuggummituggande och muttrade surt. Flygvärdinnor med påklistrade leenden delade ut torra ostfrallor till alla som vill ha. Ingen vill det, egentligen. Björn och Anders sov, åtminstonde blundade.
   Väl framme i den heta sommarsolen insåg de ganska snabbt att valet av skjorta och Brothersbyxor var fel. Pärlorna gick till attack och de fuktiga fläckarna under armarna växte. De tog första bästa taxin till hamnen, inte för att svalka sig i brisen. Vid kajen stannade bilen till, där låg båten. Som en nypolerad svan med stolt hals guppandes i takt med vågornas bölja. CD-skivorna under armarna hade nu förvandlats till åttiotalets LP, pärlorna förenades och ett vattenfall beredde ut sig på de bekymrade ansikterna.
  - Båten kommer att ge rubriker Björn, vi måste rädda tidningen!
Med den meningen gjorde sig de båda männen förberedda för att skapa en häpnadsväckande rubrik.

Spökskepp på drift förbryllar!
På lyxjakten som drev utanför Australiens kust var allt i sin ordning. På bordet fanns mat, tallrikar och bestick. En dator var påslagen liksom radion och motorn. Det var bara en sak som fattades: besättningen.
   Artikel skriven av Anders, nyhetsreporter på GT, den som hittade båten och var först på plats

Kommentarer
Postat av: Syedamalie

Great site, keep up the great work

2009-01-26 @ 09:21:24
URL: http://syedamalie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0